Igračice Đovanija Gvidetija su u polufinalu, igranom u Briselu, bile bolje od Nizozemske u četiri seta – 3:1.

Nakon nešto više od dva seta igre, po setovima je bilo 25:21, 15:25, 25:22, 25:21

Počela je Srbija ovaj meč bez Maje Ognjenovići Aleksandre Jegdić, koje su zbog prehlade ostale na klupi. Ali nije bilo problema u igri. Ozbiljno su "plave dame" ušle u meč, pa su brzo posle početnog odmeravanja snaga, uspostavile kontrolu.

Odlično su servirale naše devojke, pa Holanđanke nisu mogle do dobrog prvog napada. Zapretile su naše protivnice u nekoliko navrata, ali je uvek na visini zadatka bila Tijana Bošković. Odlična je u odbrani bila Bianka Buša, hrabro je napadala Sara Lozo i svetske šampionke su dobile prvi set.

A onda je usledio potop – Holanđanke su fantastične bile na početku drugog perioda. Odlično su servirale, pa su već na startu napravile veliku razliku (10:2). Mučila se sve vreme Srbija na prijemu, pa nije bilo ni dobrog prvog napada. 

Pokušavao je Đovani Gvideti da tajm-autima promeni nešto, ali rešenja nije bilo. Zbog toga je izvukao Tijanu Bošković iz igre pred kraj. Holanđanke su sve stizale na terenu, pa su prilično lako došle do izjednačenja u setovima.

Pošto je Srbija bila u zaostatku početkom trećeg perioda, na teren je ušla Maja Ognjenović. Uspela je da proigra Saru Lozo, pa je naš tim držao priključak. A onda se od 17:14 dešavala magija na terenu – fantastično je servirala Jovana Stevanović, pogađala je Tijana Bošković i svetske šampionke su napravile preokret i povele 19:17. 

Na izuzetnom nivou su igrale Srpkinje do kraja seta, dobro je servirala i Ognjenović, pa je lako osvajala poene naša reprezentacija. Na kraju je sve završeno poenom Tijane!

Nije padalo na pamet Holanđankama da odustanu, pa su stekle prednost i početkom četvrtog seta. Međutim, maestralna Maja Ognjenović je kuvanjima osvajala važne poene, a naš tim je u životu držala Bianka Buša. 

A onda se desio novi preokret – pokazale su naše odbojkašice šampionksi karakter i zabeležile su pobedu vrednu finala.