Tanja je na svom nalogu na Tviteru objasnila da je bila oduševljena kada je prilikom naručivanja kafe u jednom kafiću u Parizu u Francuskoj nakon nekoliko neuspešnih pokušaja sporazumevanja sa radnicom koja je kafu prodavala, shvatila da preko puta nje zapravo stoji Srpkinja. Njihovo sporazumevanje ali i oduševljenje momentalno je bilo na najvišem nivou.

"Kupujem kafu u Parizu, žena mi otkuca dve umesto jedne. Ona ne zna engleski, ja ne znam francuski, pa se nešto rukama sporazumevamo. Zazvoni mi telefon, javim se, ona kaže 'Pa mogle smo na srpskom'. Odakle si? 'Iz malog mesta, Svilajnca'. Drago mi je, moj otac je iz još manjeg, najbližeg, Despotovca", napisala je Tanja na svom nalogu na Tviteru.

Da ovo nije jedini susret zemljaka koji se Tanji desio u Francuskoj, govori događaj sa aerodroma koji joj je takođe bio neverovatan.

A na izlazu sa aerodroma sam srela ženu koja me prepoznala sa slika svoje sestre, moje koleginice, a koja inače živi u Švajcarskoj, al' smo se srele u Parizu. Zaključimo da je svet selendrica. Svilajnac, Despotovac, Lozana i Beograd, al' putevi se ukrste!", zaključila je Tanja.

"Je l' nam na čelu piše da smo Srbi?"

Da Tanjin slučaj nije usamljen najbolje govore primeri drugih, koji su nakon njene priče podelili neke svoje iznenadne susrete u inostranstvu.

"Ja na Šipolu, aerodromu u Amsterdamu, na ulazu u avion za Srbiju čujem dvoje kako se raspravljaju i on pomene Kraljevo. Rekoh 'da me povezete, idemo u istom pravcu'. Oni se oduševili", "Meni je u Parizu prišla neka Francuskinja da me pita jesam li iz Srbije. Ona je udata za nekog Stojkovića:). Možda je Stojković iz Svilajnca ili Despotovca", "Ja sam pre 20 godina na aerodromu u Parizu svratio u parfimeriju, gospođa prodavačica me dočekala sa 'Dobar dan, izvolite', na šta sam skroz zbunjeno pitao 'je l' mi na čelu piše?'... Kaže vidi na kojoj ruci nosim burmu, zna koji su naredni letovi", pisali su neki svoja iskustva ispod Tanjine objave.