Pobjednička fotografija izabrana je glasovima članova Viber zajednice grada, a više od 8.000 glasova učesnika ankete, odlučili su da je fotografija Gorana Radonića, sa 1.940 osvojenih glasova – najljepša jesenja fotografija.

Autor drugoplasirane fotografije je Branka Došen (1.207 glasova), dok je autor trećeplasirane fotografije Ognjen Golubović (1.155 glasova).

U top deset su još i Miodrag Gajić, Neven Popadić, Petar Đukić, Ranko Stevanović, Nikola Popović, Nika Brestovac i Darija Sladojević.

Tri prvoplasirana su dobili vrijedne nagrade, dok su svi učesnici foto-konkursa dobitnici i godišnje pretplate za "BL bajk".

Posebno priznanje uručeno je i učenicima foto sekcije OŠ "Branko Radičević", njih 17, koji su zajedno sa profesorom Duškom Gajanovićem, koji vodi ovu sekciju, dostavili po dvije fotografije na foto-konkurs.

Četvrto mjesto u nagradnom konkursu Grada osvojio je učenik osmog razreda ove škole, Petar Đukić koji je svojom fotografijom Kastela osvojio veliki broj glasova.

Nika Brestovac, koja je takođe poslala svoju fotografiju na nagradni konkurs, poručila je kako je veliko zadovoljstvo biti dio ove sekcije koju pohađa sa ostalim učenicima.

"Profesor nas uči iz kojih uglova treba da slikamo, na šta da obratimo pažnju. Sekciji sam se pridružila jer volim da slikam i da fotografišem, mnogo toga sam naučila ovdje", kazala je ona.

Gajanović je naglasio kako blizu 20 učenika pohađa ovu sekciju, koja postoji od 2017. godine.

"Moram da naglasim da je ovo foto i video sekcija, te vlada veliko interesovanje učenika. Mi se prijavljujemo na mnoge konkurse. Dosada smo osvojili dvije međunarodne nagrade, jednu od Ministarstva. Sada smo se prijavili na ovaj konkurs Grada. Paralelno sa ovim sekcijama, pokrenuli su i školski podcast", kazao je Gajanović.

Učesnike foto-konkursa u ime Gradske uprave ugostila je Milada Šukalo, koja je poručila kako je, u odnosu na prošlu godinu interes sugrađana veći, te je iskoristila priliku da pohvali i da se zahvali učenicima Osnovne škole "Branko Radičević", koji pohađaju školsku foto sekciju, a koji su se takođe prijavili na ovaj foto-konkurs.

"Pokazali su da su naši mladi sugrađani takođe zainteresovani za fotografiju, ali i za promociju našeg grada. Zbog velikog interesovanja odlučili smo da naredne godine ovaj foto-konkurs napravimo još boljim. Zahvaljujem se svim učesnicima, ali i našim sugrađanima koji su glasali za fotografije. Jedan od naših ciljeva je upravo to – da ostvarujemo interakciju sa našim sugrađanima", kazala je Šukalova.

Podsjećamo, na konkursu za izbor najljepše fotografije "Banja Luka u jesenjim bojama", koji je sproveden od 11. do 31. oktobra, pristiglo je više od 280 fotografija. Konkurs je osmišljen u cilju promocije zdravih životnih navika – pješačenja i biciklizma, ali i našeg grada.