Od starta meča Partizan je igrao odličnu odbranu. Utisak je bio da je Armani odmah udrio u "bedem"koji nije mogao da probije, dok je dobijao koš za košem. Crno-beli su bili furiozni i posle trojki Kaminskog, Smailagića i poena Pantera nprednost je bila 8:0

Trener Armanija Etore Mesina odmah je tražio tajm-aut, a posle 10:2, italijanski tim se vraća serijom 12:2 koju inicira Šilds sa deset vezanih poena.

Od tog momenta, igralo se koš za koš, a posle prve deonice Armani je imao prednost 22:21.

Kao i u prvoj četvrtini crno-beli dobro počinju i trojkma Ledeja i Kabokla vraćaju prednost. Imali su do sredine četvrtine prednost od oko šest poena, ali je Armani bio odličan u šutu za tri poena i posle poena Fojtmana i Hola rezultat ponovo bio izjednačen, 35:35.

Pred sam kraj prvog dela, Partizan se mučio da dođe do poena. Tako, usledilo je skoro četiri minuta u kojima nije bilo poena za goste. Ipak, Armani to nije iskoristio da dođe do osetnije prednosti. Seriju bez poena prekida Aleksa Avramović koji krade loptu, a onda postiže i trojku. Posle dobre odbrane, Kaminski je precizan za 41:40 za domaće na poluvremenu.

U nastavku, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Sredinom deonice Kevin Panter pravi faul nad Nejpirom, a onda dobija i tehničku grešku zbog prigovora. Posle tri slobodna bacanja, Nejpir dolazi do lopte i pogađa trojku za 55:51. Trener Željko Obradović traži novi tajm-aut.

Uspeo je Partizan da zaustavi nalet rivala. Anđušić je pogodio trojku sa istekom vremena za napad, a onda i Avramovićkoristi trojku za 59:58, i novi egal.

Do kraja meča, igralo se koš za koš. Oba tima smenjivali su se u vođstvu. Posle odlične treće deonice Partizana, usledio je pad u četvrtoj. U Armaniju raspoloženi su bili Šilds i Mirotić, ali ih je 19 igubljenih lopti koštalo ozbiljnije prednosti. Uz to, pred kraj meča, Partizan nije uspeo da dođe do poen skoro četiri minuta.

Na kraju, posle 83:80, na minut do kraja, Kevin Panter je promašio trojku, ali je loptu uhvatio Zek Ledej i pogodio uz faul, a onda i realizovao slobodno bacanje za 83:83.

Ali, na pet sekundi do kraja, Šabaz Nejpir pogađa za 85:83. Ledej je na kraju pokušao, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja.