Crno-beli su na svom terenu u poslednjem kolu odigrali nerešeno sa ekipom Radničkog iz Kragujevca, s tim što su do 75. minuta gubili sa 0:2.

Tada je gol gostiju "otključao" Nemanja Nikolić koji je nagovestio povratak crno-belih, a u finišu meča je Nemanja Trifunović doneo bod ekipe iz Humske. 

Posle meča je Nikolić izneo svoje utiske o ovom meču i celukupnoj sezoni. 

"Loše, jako loše, prvo poluvreme užasno iskreno. Počevši od mene pa preko svih ostalih aktera osim golmana. Bez obzira što primamo dosta golova nisu momci iz odbrane jedini krivi, da se ne lažemo, jer odbrana počinje od napada. Bez obzira što smo primili preko 50 golova sa Evropom, ne pamtim da je zadnji put to bilo. Dali smo dosta golova, ali to znači da mi napadači nismo vodili računa o odbrani, tako da se izvinjavam momcima u odbrani i golmanu za celu sezonu. Ja im se izvinjavam u svoje ime, sad, ako će neko drugi drugačije shvatiti mene to ne zanima jer ovakav odnos je neprihvatljiv. Nismo ni trebali da dobijemo utakmicu, nešto nas je pogledalo. Ova mladost koja je ušla, na koju je trebalo da se ranije obrati pažnja. Pogledajte Trifunovića, Rogana, Stjepanovića koji je odigrao dva perfektna derbija, Janković mali. To su deca koja su trebala da dobiju veću minutažu, po mom mišljenju", započeo je Nikolić.

"Dosta faktora je uticalo. Sa +6 kad odete na -16 je katastrofa, ne znam šta bih rekao. Bez obzira što je u nekim situacijama sudija bio kriv, to znamo svi, nema potrebe da se krije. Sudija je apsolutno bio kriv za određeni broj bodova, ali smo i mi za većinu. Tako da koliko god sudije bile krive, više smo mi krivi. Na nama je da probamo da unapredimo igru, ovo što smo napravili ove sezone jer je prošle sezone bilo i gore. Ako smo sada drugi i nismo zadovoljni, mislim barem ja, ostaje žal za onim što se nismo borili za šampionsku titulu. Bez obzira što neko priča da nismo imali kvalitet, ja ne mislim tako jer smo u nekim određenim utakmicama pokazali da imamo kvalitet i sa punim pravom mogu da kažem da mi je baš žao što se nismo borili i mislim da vama svima kao i navijačima i svima u zemlji bilo zanimljivije da smo mi izdržali i borili se do kraja. Nismo uspeli ove sezone, izvinjavam se, valjda ćemo sledeće", nastavio je Nikolić.

Neverovatan pad je imao Partizan u nastavku sezone, iako je na polusezoni bio na prvom mestu, na kraju je završio kao drugi. 

"Da. Stvarno bih svašta rekao, ali suzdržavam se da ne kažem svašta. Ne osećam se dobro što je tako ispalo. Velike ambicije sam imao, čak sam i na početku sezone rekao da imam pravo da se nadam bez obzira što su nas otpisali. Neshvatljiv pad, posle derbija od 2:2, protiv Kruševca.. Bez obzira da li je bio penal, morali smo da rešimo meč. Pojedini igrači bi trebaju da se zapitaju, Partizan nije autobuska stanica. Da neko dođe prođe i sad super. Ja mislim da će dobar deo igrača ostati, pogotovo domaći, mi ovde ostajemo na našim leđima će biti i kritike. Dobro da se zapitaju pojedini igrači, to ja kao jedan od najstarijih kažem", rekao je Nikolić.

Za kraj je Nikolić govorio o mogućim promenama u klubu iz Humske ulice. 

"Moramo da znamo da se nosimo sa pritiskom. Kada je lepo - sve je lepo, a kad dođu problemi u Partizanu je najteže igrati. Publika u Partizanu je lepa ali i teška. Svaka kritika se čuje pogotovo što je prazan jug. sad na koga to utiče mora da se zapita. Želeosi da dođeš u Partizan i sada kada si tu moraš da se nosiš sa pritiskom. Mislim da treba dosta stvari da se menja, kao što i slušamo navode. Mislim da će se menjati neke stvari, sad koje to, nije na meni da sudim ni da donosim odluke. Možda ja trebam da se menjam" smatra fudbaler Partizana.