Ipak, u njenoj karijeri postoji jedan film koji joj je veoma teško da gleda. Reč je o naučnofantastičnom filmu Drvo života (The Tree of Life) iz 2011. godine.

Radnja prikazuje nastanak i smisao života kroz sećanja iz detinjstva sredovečnog čoveka na njegovu porodicu koja je živela u Teksasu tokom 1950-ih, ispresecana slikama nastanka univerzuma i početka života na Zemlji.

Čestejn je u filmu glumila gospođu O'Brajen, Džekovu majku, sa kojom je u bliskim odnosima, što se ne može reći za njegov odnos sa ocem, kojeg je u filmu tumačio Bred Pit. Častejn je u jednom intervjuu otkrila da joj je ovaj film veoma težak za gledanje jer je veoma emotivan.

"Drvo života je jedan od mojih omiljenih filmova. Nisam mogala da ga gledam otkako je izašao jer je za mene veoma emotivan. Bio je to vrhunac mog života. Igrala sam lik koji je bio oličenje ljubavi, svaki dan snimanja bio je ispunjen radošću", prokomentarisala je glumica, prenosi Far Out Magazin.

Kada je razmišljala o tome kako da igra lik, glumica je odlučila da se zaista posveti liku i pokuša da živi onako kako bi gospođa O'Brajen.

Lik gospođe O'Brajen je zaslužan za to što glumici otežava gledanje ovog filma.

"Gledajući film i gledajući gospođu O'Brajen kako trči ulicama sa dečacima, sećam se kako je sve bilo divno. Srce me boli dok gledam film", zaključila je Čestejn, prenosi Far Out Magazin.

Drvo života Terensa Malika dobio je tri nominacije za Oskara u kategorijama za najbolji film, najbolju kinematografiju i najbolju režiju, ali nije dobio nijednog od njih