Od prednjeg dela aviona AUA ostali su samo delovi, a šoferka vozila je obeležen desetinama rupa od udarca i razbijena je zato je let OS434 od španskog ostrva Majorke do Beča bio prava paklena vožnja za posadu i putnike.

Posle malo odloženog polaska iz Palma de Majorke oko 15.30 časova, u početku je došlo do manjih turbulencija. Otprilike pola sata pre sletanja u Beč, stvari su postale veoma loše: A320, nazvan „Arlberg“, zahvatila je oluja sa gradom, rekli su putnici za „Krone“. Tada je pilot saopštio da je šoferšajbna aviona polomljena.  Na fotografijama koje su objavljene nakon sletanja aviona, vide se teška oštećenja nastala od oluje. Od grada koji je tukao teško je oštećen i „nos” aviona, ali na sreću, kako prenosi „Huete“, niko nije povređen.

Vatrogasne i spasilačke službe aerodroma su odmah bile na licu mesta, ali nisu morale da intervenišu.

- Letelica je na prilazu Beču naišla na superćelijsku oluju sa grmljavinom, za koju je posada u pilotskoj kabini rekla da nije vidljiva na meteorološkom radaru. Prema trenutnim informacijama, grad je oštetio dva prednja prozora u pilotskoj kabini, nos aviona i neke od panela. Avion je uspeo bezbedno da sleti u Beč, a zdravlje posade i putnika bilo je glavni prioritet Austrian Airlinesa - rekla je portparolka AUA Anita Kifer za „Austrianvings“.