FK Radnik dobio je poziv za učešće na Gotia kup-u za 2025.godinu. Turnir se održava svake godine sredinom jula u Geteborgu i traje 7 dana, okuplja preko 1.700 ekipa iz 80 zemalja svjeta. O kakvom se turniru radi govori tradicija održavanja od 50ak godina, i dosadašnje učešće nekih najvećih fudbalskih imena svjeta kao što Andrea Pirlo, Ćabi Alonso, Alan Širer, Ze Roberto, Zlatan Ibrahimović, Emanuel Adebajor...

Gotia kup svojim grandioznom organizacijom najviše podsjeća na Olimpijske igre. Obzirom na broj učesnika u jednom mjestu, posebno oduševljava spektakularno otvaranje turnira na Stadionu Ulevi pred 50hiljada gledalaca. 

Tim povodom u gostima FK Radnik bio je bivši igrač Marko Babić. Marko poslednjih 10ak godina živi i radi u Švedskoj, a svoju  ljubav prema fudbalu nastavio je kroz trenerski posao u omladinskom ali i seniorskom fudbalu u ovoj Skandinavskoj zemlji.

Marko je preko svojih fudbalskih kontakata, upoznao organizacioni odbor Gotia kup-a o značaju FK Radnik za ovu regiju, i pri povrataku kući za praznike iskoristio priliku da donese Vip pozivnicu za svoj Klub.

Marko je inače prošao sve omladinske selekcije na Gradskom stadionu, a za seniorski sastav je nastupao u period između 2006.-2009.godine.

Učešće na najvećem svjetskom turniru biće neprocjenjivo iskustvo za mlade fudbalere FK Radnik. Marko će tokom turnira biti naš domaćin i velika pomoć u realizaciji našeg odlaska u Geteborg.

Ovim povodom se od srca zahvaljujemo Marku Babiću Babari, koji svojim primjerom pokazuje da bivši igrači nisu zaboravili svoj klub i da mogu biti velika pomoć u razvoju našeg Kluba.