"Nakon niza sastanaka u svrhu usaglašavanja sadržaja na graničnom prelazu, a u kom su uzele učešće Granična policiji, Uprava carina, Direkcija za imovinu, Veterinarska i fitosanitarna granična inspekcija sa rumunskim kolegama, 10. juna u Moravici potpisano je tehničko rešenje na osnovu koga će se izgraditi nov zajednički granični prelaz Vatin- Moravica i koji će biti deo budućeg auto-puta Beograd- Temišvar", navodi se u saopštenju.

Sastanak je vodio državni sekretar Ministarstva građevine saobraćaja i infrastrukture, Mihajlo Mišić sa srpske strane, dok je sa rumunske strane predsedavao Adrian Fogiš, državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture.

Podsetimo, Mađarska i Srbija će, sa kineskim partnerima, graditi najveći, najbezbedniji, najmoderniji i po protoku saobraćaja, najbrži granični prelaz u Evropi.

"Putni prelaz Reske (Horgoš 2) je izuzetno prometan. Svi smo upoznati sa slikama dugih kolona kamiona i automobila. Ne želimo da to bude slučaj u budućnosti", rekao je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.