Niko od osnivača Škole fudbala za djevojčice i dječake "Soccer kids Bijeljina", nije mogao da sluti do kojih će visina škola stićii da su osnovali školu koja će iz godine u godinu da raste i da postane vrlo prepoznatljiva u regionu. Iako vrlo optimistična, uporna, predana i radna izabrana za predsjednika škole fudbala Biljana Petrović, koja je i začetnik ideje osnivanja prve ovakve škole u BiH, nije mogla da sluti koliko će škola postati uspješna za jedan kratak period.

"Kada smo krenuli u našu "soccer priču", imali smo smo viziju šta želimo da radimo, sa jasno definisanim ciljevima. Nismo krenuli "grlom u jagode", jer smo znali šta želimo i hoćemo; imali dovoljno fudbalskog znanja, obezbjedili teren, osnovne rekvizite za trening.. ali je svakako postojala velika doza neizvjesnoti kako će proteći prvi trening, koliko će djece doći, da li će se ponovo vratiti i tako dalje...Sve to iz današnjeg ugla izgleda tako bezazleno, ali i danas, pred svaki trening ja se sjetim tog prvog odlaska na teren i trening".

Počeci su bili vrlo skromni sa nekoliko djevojčica i dječaka, ali sa puno želje i htjenja da se postigne nešto više. To "nešto više" je bilo da se trenira, da se napreduje, da se pokaže naučeno i da se igra fudbal prije svega. Sve to je bila obostrana želja kako igrača, tako i trenera, iako školi uspjesi i medalje nisu bile primarne, one su jako brzo počele da dolaze u vitrine Soccer kidsa.

"Svaki početak je težak i sa sobom nosi određene rizike, čime god da se bavite. Kada iskreno i posvećeno uđete u nešto, ma koliko vas sputavali, "faulirali" ili "igrali prljavo" nad vama, sve Vas to tjera i motiviše da radite više i posvećenije, da se trudite, da budete bolji sutra nego što ste bili danas, a uspjesi sami dolaze ako ste na pravom putu, pa je tako nastao i naš moto IDEMO DALJE!!!" ističu iz škole fudbala Soccer kids Bijeljina.

Početak bio skroman, ali prvo zacrtano pravilo koje je škola postavila, jeste stručnost u radu sa najmlađima. To pravilo ostalo je na snazi sve ove godine, pa tako trenerski tim Soccer kidsa je sve veći i stručniji, što govore i imena koja rade sa najmlađima. Tu su četiri stalna člana;

- Biljana Petrović - trener sa UEFA B licencom,

- Rajko Đorđić - trener sa UEFA B licencom,

- Predrag Đurić, profesor fizičkog vaspitanja,

- Goran Jandrić, trener sa UEFA C licencom.

 

Koliko se vodi računa o stručnosti, govori i činjenica da je u školi aktivan i ljekar, dr Bojan Kenjić, odnosno radi se o stalnom praćenju zdravstvenog stanja polaznika škole fudbala Soccer kids.

 

Soccer kids, trenutno okuplja oko 150 članova, a za 13 godina rada kroz školu je prošlo preko 500 mališana, od koji su neki danas članovi FK Radnik, FK Zvijezda 09, FK Podrinje, KMF Radnik... neki su čak stigli i do dresa reprezentacije.

"Za 13 godina rada, kroz školu je je prošao ogroman broj djece. Neki su tu bili par treninga, ali je mnogo više onih koji su ostajali čitav ciklus sa nama. Ne bi sada ni jedno ime htjeli da izdvojimo, a možemo da Vam kažemo da ćete tek čuti za neke fudbalere na velikoj sceni, a koji su bili u našim selekcijama. Mi smo podjednako ponosni na sve naše članove, jer samim dolaskom i na jedan trening, ostvarili su malu pobjedu, odnosno aktivirali se u smislu zdravog načina života." kažu u Soccer kidsu.

Ogroman broj pehara, medalje, pojedinačnih priznanja osvojili su "sokeraši" za ovih 13 godina širom regiona. Nema turnira sa koga nije donešena neka medalja ili se neki igrač nije ubacio u idealnu postavu, bio najbolji golman turnira ili strijelac, kada se sve to sabere dolazi se do brojke od preko 1200 medalja i priznanja. Koliko je bilo potrebno vremena, truda, rada da se to sve postigne najbolje znaju u Soccer kidsu. Samim tim možemo slobodno da kažemo da je jedan od najboljih ambasadora našeg grada upravo škola fudbala Soccer kids Bijeljina, koja pored promocije Grada Bijeljina, promoviše i Republiku Srpsku na jedan dostojan i viteški način.

Od samog osnivanja, najveći problem škole fudbala Soccer kids, jeste adekvatan prostor za treniranje, odnosno treniranje u zimskim uslovima predstavlja najveći problem, ali to ove mlade ljude ne sprečava da rade ono što vole.

"Poslednje 3 godine treniramo na stadionu Sveti Pantelejmon, koji smo dobili na korištenje od Grada Bijeljina. Uložili smo značajna sredstva u uređenje stadiona, kako bi naši polaznici imali što bolje uslove za treniranje, a samim tim i za napredak. Svojim sredstvima obezbjedili smo redovno zalivanje terena, košenje, uradili zaštitnu ogradu oko stadiona, uradilo adekvatne prilaze, doveli električnu energiju na stadion, a uskoro planiramo postavljanje reflektora čime ćemo u gradskoj sredini dobiti jedan funkcionalan sportski objekat za najmlađe i rekreativce. Naravno da tu nećemo stati, potrebno je urediti i svlačionice, izradili smo projekat za automatsko navodnjavanje stadiona, ali za sve to su nam potreba sredstva koja nisu mala. Treniranje u zimskom periodu predstavlja veliki problem za sve sportske kolektive u našem gradu, pa tako i za nas. Mi treniramo SRC Despotović kao i Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije", gdje moram da iskažem veliku zahvalnost direktoru Radenku Saviću.- ističu u Soccer kidsu.

Soccer kids nije samo škola fudbala, gdje se trenira i ide na turnire, tu je Soccer day's turnir, Soccer kamp, čak su i roditelji dobili svoj dan....

Soccer day's je turnir koji već 10 godina uspješno organizuje škola fudbala Soccer kids Bijeljina, na sportskim terenima Etno sela Stanišići. Za deset godina turnira možemo slobodno reći da je bilo više od 10.000 učesnika, a o posetiocima koji su došli u naš grad nećemo ni govoriti.

Nešto novo što se dešava u školi fudbala, a što će sigurno postati tradicija, jeste Soccer kamp koji se ove godine organizuje po drugi put na Jahorini.  "Soccer kamp je nešto što smo počeli prošle godine. Kamp nije namenjen samo članovima naše škole, nego za svu djecu koja treniraju fudbal i koja žele da uz jedinstven boravak na planini prevedu sedmodnevne pripreme u jednoj zdravom i dinamičnom ambijentu."

Šta je to na šta ste najviše ponosni tokom ovih 13 godina rada? "Mnogo toga smo uradili za ovih 13 godina, golovi, pobjede, medalje, pehari, igrači u velikim klubovima, turnir, sada i kamp, sve je to dio našeg truda i rada. Mogu reći da sam najponosnija na jedinstvo i zajedništvo koje imamo sve ove godine. Bilo je uspona, padova, raznih problema, udara, ali smo ostali zajedno i izrasli u jedan jak tim, odnosno porodicu koja uzdignute glave može da kaže IDEMO DALJE...!!!

Svim igračima, trenerima, roditeljima, bivšim članovima i navijačima škole fudbala „Soccer kids Bijeljina“ želimo srećan 13. rođendan!!! "Zapamtite još da svaka prepreka prilika da budemo bolji i da zajedno rastemo i da je svaka borba lekcija, jer vjerujem u tebe u tvoju snagu!!!