Kako prenosi DailyMail, putnici na letu BA919 iz Štutgarta za Hitrou ispričali su o svom „šoku“ nakon incidenta koji je primorao posadu da se preusmeri na Getvik.

Let je napustio Nemačku nešto posle 13:00 po lokalnom vremenu (12:00 BST) i trebalo je da sleti na Hitrou u 13:40. Ali loše vreme je primoralo pilote da se preusmere na Getvik, gde su putnici stigli oko 14 časova pre nego što su odvezeni na Hitrou.

Jedan putnik je podelio fotografiju munje ispred prozora plana i rekao:

- Posada je bila neverovatna kada je naš let udario grom na prilazu Hitrouu. Bilo je šokantno. Let je morao da se preusmeri na Getvik.

Drugi muškarac, čiji su sin i unuk bili na letu, opisao je to kao "let iz pakla" nakon što su putnici odloženi zbog pregrejanih kočnica u Štutgartu pre nego što su prebačeni u UK zbog gromova.

Portparol Britiš ervejza rekao je:

- BA919 je prebačen u Getvik ranije popodne zbog vremenskih uslova u regionu. Let je sleteo nešto pre 14 časova. Putnici su odvezeni iz Getvicka na Heathrov.

Drugi putnik, koji je bio na drugom letu za Hitrou, takođe je otkrio:

- Upravo me je udario grom na prilazu Hitrouu. Ušao je odmah ispod pilotske kabine i napustio rep - videli smo kako puca kroz kabinu. Čuo sam ranije da grom putuje kroz kabinu, ali to mi je bilo prvi put da sam ga video u stvarnom životu.