Uzimajući u obzir činjenicu da Rusija neće biti dio konferencije, Medvedev je govorio o tome kako će ovakva mirovna konferencija biti trostruko korisna za Rusku Federaciju.

"Prvo, to će biti još jedan dokaz neuspjeha takozvanog mirovnog plana polupametnog Zelenskog. Osim toga, najbolje bi bilo da ga kopile poseti i time još jednom potvrdi nedostatak svoje intelektualne vrijednosti. Drugo, biće to vidljiv dokaz potpune nemoći današnjih zapadnih elita, koje su izvršile bolnu samokastraciju sopstvenog potencijala da zaustave vojni sukob. Štaviše, to je učinjeno po direktnom naređenju grupe senilnih ljekara iz Vašingtona" , rekao je Medvedev.

On je rekao i da će Rusija imati treću vrstu koristi od mirovnog samita u Švajcarskoj.

"To će omogućiti našim oružanim snagama da dalje 'očiste' teritorije Male Rusije (okupiranih djelova Ukrajine o.a.) od neonacista bez ikakvog miješanja ili obzira na bilo čije mirovne inicijative. Takođe će nam omogućiti da nastavimo naš rad na ostvarivanju konačnog sloma ukrajinskog rukovodstva i što prije vraćanje naših prvobitnih teritorija Rusiji, hvala ti, zemljo sira i satova", zaključio je Medvedev.