Bijeljina 19 °C
ponedjeljak, 15.04.2024.
Zašto se ne preporučuje rezanje krtola krompira prije sadnje?
Rezidba se obavlja posebnim noževima koji se nakon svakog reza trebaju utopiti u formalin da bi na taj način spriječili širenje određenih bolesti i virusa koji se prenose rezanjem. Veličina gomolja koji se reže ne bi trebala biti manja od 40 g zbog ranih proljetnih mrazeva koji znaju, kao što kažu proizvođači, odnijeti mlade krompire i onda novi izdanak u gredici nema dostatno primarnoga hranidbenog medija i ne može se ponovno regenerisati.
prije 2 nedjelje
0
0
Optimalni položaji za gajenje jagoda: Kako optimizovati rast
Jagoda, voćka koju mnogi vole zbog njenog slatkog ukusa i sočnosti, zahtijeva pažljiv izbor položaja kako bi se postigao najbolji mogući rast i prinos. Prema nedavnim istraživanjima, otkriveno je da su ključni faktori za uspijeh gajenja jagoda položaji koji nisu izloženi vjetru i akumulaciji hladnog vazduha. U nastavku, istražujemo optimalne položaje za različite sorte jagoda i njihove karakteristike.
prije 1 mjesec
0
0
Semberski farmeri OGORČENI: Do sada isplaćeno 20% štete, Petrović sjeda na traktor; "narod podijeljen na biznismene i seljake težake"
U Bijeljini je danas održan sastanak gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa poljoprivrednicima o temi dinamike isplate štete izazvane afričkom kugom svinja, a u najmanju ruku se može reći da su izjave nakon sastanka bile politički obojene, jer dok su jedni branili Ministarstvo popljoprivrede, drugi su se obrušili na ministra, ali i skupštinsku većinu gradskog parlamenta u Bijeljini.
prije 2 mjeseca
0
0